Accommodatie

Kleinschalig en compleet voor paard en ruiter

Stallen en poets/was gelegenheid

De pensionstal is van oorsprong een melkveehouderij. De later aangebouwde koeiestal is omgebouwd tot paardenstal met 8 ruime boxen (3,5 x 3 m), waarvan 5 boxen een buitenluik hebben. De stallen zijn opgestrooid met stro of vlas, beide zijn mogelijk.

Er is een breed gangpad tussen de boxen, zodat je paard zonder kort te moeten draaien makkelijk in en uit de box kan. Je hebt ook alle ruimte om je paard vóór je box te poetsen en op te zadelen. Er is een grote zadelkast per box aanwezig.

Het voormalige melklokaal is omgebouwd tot wasplaats, waar je je paard kunt wassen of in de zomer kunt afspuiten, als hij bezweet is. Er is ook warm water.

Trainingsfaciliteiten

De hooiberg is veranderd in een overdekte roundpen of mini longeerkraal, ook erg geliefd bij de paarden om even in te rollen.

De gedraineerde buitenrijbaan (20 x 60) heeft een supergoede bodem, is ALTIJD te berijden. Staat nooit blank, bevriest niet. De rijbak is voorzien van verlichting voor de ruiters die ‘s avonds komen en voorzien van sproeiers voor de droge periodes.

Ook is er springmateriaal aanwezig en door de gunstige, landelijke ligging is het zeer goed mogelijk vanaf “De Kastanjehoeve” buitenritten te maken, zowel onder de man als ook aangespannen.

Weidegang en paddocks

Er is ruim 3 hectare weiland aanwezig waar de paarden in de zomerperiode heerlijk de wei op kunnen. Dit kan overdag of 24/7. 

In de wintermaanden kunnen de paarden de gehele dag in de paddocks, al dan niet samen met een maatje. In de paddock wordt tussen de middag ruwvoer gegeven. De drinkbakken moet je zelf vullen (in je eigen paddock).

Koffiehoek, parkeren en openingstijden

Natuurlijk bestaat er ook de mogelijkheid om koffie, thee of iets fris te drinken in de koffiehoek.

Er is voldoende parkeergelegenheid, ook is er de mogelijkheid om eigen trailers op het erf te stallen voor een extra bedrag per maand. 

De stallen zijn geopend van  maandag t/m vrijdag van 7:30 tot 22:00 uur en in het weekend van 7:30 tot 18:00 uur.