Omgeving

Buitenritten door de polder of op pad met de trailer naar het bos en strand

Hoewel Langeraar onder de rook van luchthaven Schiphol ligt, is het toch heel landelijk en groen. Vanuit de stal kun je onder de man of met een aanspanning diverse mooie buitenritten maken door de polder. Als je in het bezit bent van een trailer, dan ben je in een half uur op het strand of in het Amsterdamse bos, bij De Vlietlanden of in De Meije, waar je ook heerlijk kunt rijden.

De polder

Langeraar is een dorp in de gemeente Nieuwkoop, in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. Het dorp heeft 2510 inwoners (2012). Het dorp is gelegen in het noordwesten van de gemeente Nieuwkoop, ten zuiden van de Wassenaarsche Polder en aan de drie Langeraarsche Plassen.

Langeraar was aanvankelijk gevestigd op de plaats waar nu het dorp Ter Aar ligt. Dit eerste Langeraar werd in 1788 na een dijkdoorbraak verlaten en opnieuw opgebouwd nabij de Langeraarsche Plassen. Deze plassen zijn ontstaan door het uitgraven van veen om turf te winnen. Op de plek van het oude Langeraar kwam later toch weer een dorp, dat de naam Ter Aar kreeg.

Amsterdamse Bos

Het Amsterdamse Bos (oorspronkelijk: het ‘Boschplan’) is een tussen 1934 en 1970 aangelegd bos ten zuidwesten van Amsterdam dat ligt tussen de Ringvaart (bij Schiphol) en Amstelveen. Het Amsterdamse Bos ter grootte van 935 hectare en met 16 km aan ruiterpaden ligt vrijwel geheel in de gemeente Amstelveen. De gemeente Amsterdam is eigenaar en beheerder van het bos.

Bekijk hiernaast nog een filmpje van een buitenrit in het Amsterdamse Bos.